Beyinde ne gibi hastalıklar vardır?
Beyin hastalıkları nelerdir? Alzheimer hastalığı, beyindeki sinir hücrelerinin kaybına ve beyin dokusunun küçülmesine yol açan ilerleyici bir nörodejeneratif hastalıktır. … Parkinson hastalığı … Epilepsi. … Migren. … Multipl skleroz (MS) … İnme. … Demans. … Beyin tümörüDaha fazla makale…
Sinirsel hastalıklar nelerdir?
Sinir hastalıkları nelerdir ve türleri nelerdir?Epilepsi.Parkinson.Alzheimer.Felç (inme)Demans (bunama)Migren.Gerilim baş ağrısıMenenjit.Daha fazla makale…
Nöroloji belirtileri nelerdir?
Bu duruma rağmen nörolojik hastalıkların başlıca belirtilerini şu şekilde sıralamak mümkündür: baş ağrısı, kas güçsüzlüğü ve kuvvetsizliği, denge bozuklukları, hafıza kaybı ve diğer bilişsel bozukluklar, uyuşma ve karıncalanma, konuşma sorunları, nöbetler, görme bozuklukları. .. •25 Ocak 2019
Nöroloji hangi tahlilleri ister?
Muayenenin yanı sıra elektrofizyolojik testler de birçok nörolojik hastalığın tanısında kullanılır. Bu testler elektroensefalografi (EEG), elektromiyografi (EMG), uyarılmış potansiyeller (EPE) ve polisomnografidir (uyku ve uykuyla ilişkili solunum ve hareket kaydı).
Beynimin sağlıklı olduğunu nasıl anlarız?
İyi beyin sağlığının göstergeleri arasında dengeli enerji, iyi uyku, iyi hafıza, doğru beslenme, iyi ruh hali ve hızlı öğrenme yeteneği yer alır.
Nörolojik sıkıntılar nelerdir?
Nöroloji bölümlerinde; epilepsi, hareket bozuklukları, serebrovasküler hastalıklar, bunama (örn. Alzheimer), periferik sinir sistemi hastalıkları, beyin iltihapları, uyku bozuklukları ve nörolojik hastalıklarda ayaktan ve yatarak tanı, tedavi ve tedavi sonrası bakım hizmetleri sunulmaktadır.
En tehlikeli psikolojik hastalıklar nelerdir?
Tehlikeli ruhsal hastalıklar: Ağır bipolar bozukluk.
Üzüntüden oluşan hastalıklar nelerdir?
Ruhsal hastalıkları şu şekilde sıralayabiliriz: Kaygı bozukluğu (TSSB).
Kronik nörolojik hastalıklar nelerdir?
Multipl skleroz. Dünya çapında 2,3 milyondan fazla insanın, merkezi sinir sisteminin kronik bir hastalığı olan multipl sklerozdan (MS) etkilendiği tahmin edilmektedir. … Epilepsi – Epilepsi … Alzheimer. … Demans … Demans (bunama), Alzheimer. … Migren. … Parkinson hastalığı … Uyku bozukluklarıDaha fazla makale…
Sinir hasarı belirtileri nelerdir?
Sinir hasarının ilk şikayeti ayakta dururken güçsüzlüktür. Yürürken ayak yere takılıyormuş gibi hissedilir. Semptomlar aniden veya yavaş yavaş başlar ve giderek artar. Hasar şiddetliyse düztabanlık gelişebilir. Ayrıca ayağın üst kısmında ve bacağın ön kısmında uyuşma meydana gelebilir.
Genetik nörolojik hastalıklar nelerdir?
Genetik nörolojik bozukluklar nelerdir? Epilepsi, otizm spektrum bozuklukları, kas distrofileri, spinal musküler atrofiler ve ataksi genetik nörolojik bozukluklardan bazılarıdır.
Beyinde Ak Madde hastalığı Nedir?
Cadasil hastalığı öncelikle beyindeki nöronlar yani sinir hücreleri arasındaki iletişimi sağlayan liflerin bulunduğu beyaz madde adı verilen küçük damarları etkiler. Cadasil hastalığı 100.000 kişiden 2 ila 4’ünü etkileyen nadir bir damar hastalığıdır.
Beyin tetkikleri nelerdir?
Beyin görüntüleme teknikleri arasında manyetik rezonans görüntüleme (MRG), bilgisayarlı tomografi (BT), pozitron emisyon tomografisi (PET), elektroensefalogram (EEG), manyetik rezonans spektroskopisi (MRS), fonksiyonel manyetik rezonans görüntüleme (fMRI) ve fonksiyonel yakın çekim kızılötesi spektroskopisi (fNIRS) yer almaktadır.
Psikiyatri hangi testleri yapar?
Kliniğimizde zeka testleri, psikolojik bilinçaltı testleri, kişilik testleri, depresyon testleri, anksiyete ve obsesif kompulsif ölçek testleri ve nöropsikiyatrik testler uygulanmaktadır.
Nörolojik göz hastalıkları nelerdir?
Kliniğimizde en sık karşılaşılan nörooftalmolojik hastalıklar şu şekilde sıralanabilir: optik nörit (görme sinirinin iltihabı), multipl skleroz, iskemik optik nöropati, görme sinirini sıkıştıran hipofiz tümörleri, kafa içi basınç artışı sendromu, göz kaslarının felci ve felçli şaşılık, diplopi (çift görme).
Beyin damar hastalıkları nelerdir?
Beyindeki damarların bazı patolojik durumlar nedeniyle tıkanması, daralması veya yırtılması serebrovasküler hastalıklar olarak adlandırılır. Aynı zamanda bu hastalıklara inme, serebrovasküler kaza ve serebrovasküler hastalık gibi isimler de verilebilir.
Genetik nörolojik hastalıklar nelerdir?
Genetik nörolojik bozukluklar nelerdir? Epilepsi, otizm spektrum bozuklukları, kas distrofileri, spinal musküler atrofiler ve ataksi genetik nörolojik bozukluklardan bazılarıdır.
Beynin zarar gördüğünü nasıl anlarız?
Beyin hasarının başlıca belirtileri; güç kaybı, şiddetli baş ağrısı, baş dönmesi, mide bulantısı-kusma ve nöbetler gibi belirtilerdir.
Nöroloji hangi hastalıklara bakar uzmantv?
Nöroloji, cerrahi müdahale gerektirmeyen beyin ve sinir sistemi hastalıklarının tanısı, tedavisi ve takibiyle ilgilenen bir uzmanlık alanıdır. Nörologlar, beyin, omurilik (omurilik) ve sinir sistemini oluşturan periferik sistemlerin hastalıklarını teşhis etmek ve tedavi etmek için multidisipliner bir yaklaşım kullanırlar.