İçeriğe geç

Avare Ne Demek

Avare kime denir?

Kafkas dillerinde yaygın olarak kullanılan Awarag kelimesi peygamber, haberci, mesih anlamına gelir. Türkçede ise avare kelimesi boşta, hareketsiz, başıboş dolaşan anlamına gelir.

Gönlüm avare ne demek?

– “Loose” kelimesi, esas olarak işi olmayan ve sürekli zamanını boşa harcayan insanlar için kullanılan bir kelimedir. Avare nedir? TDK terimlerinde, Avare “işsiz veya işsiz, güçsüz ve aylak” anlamına gelir.

Avera ne demek?

Vare, Farsça kökenli bir kelime olup işsiz, çaresiz, aylak anlamına gelmektedir.

Avane mi avare mi?

Aptal mı yoksa aptal mı? TDK’da Avane, Kubbealtı ve Ötüken’de Avane denir. Kökeni Arapça, avn, yardımcı anlamına gelir. Aˁvān yardımcı anlamına gelir.

Aylakın anlamı nedir?

Türkçede “aylak” kelimesi “işsiz, aylak, hareketsiz (kişi)” anlamına gelmektedir.

Avar ne demek argo?

Avrupalı ​​tarihçi Osman Karatay’a göre Obur kelimesi, Slav dilindeki Avar kelimesinin telaffuzudur. Slavlara göre Avarlar, fethetmek için doymak bilmeyen bir kabileydi, bu yüzden kendi telaffuzlarında “doymak bilmez” anlamında Avar kelimesini kullanıyorlardı.

Berduş nedir, kime denir?

Serseri (< Uzak. "[*] Gezgin, aylak kişi: serseriler, aylaklar, başıboş insanlar sabahlarını burada, başlarını masalara yaslayarak geçirirler. - Salâh Birsel.

Amade olmak ne anlama gelir?

Amade, “hazır” anlamına gelen bir kelimedir. Emrinizde olduğunda, emrinizdeyim ve istediğiniz her şeyi yapmaya hazırım demektir. Genellikle, birinin istediği her şeyi yapmaya hazır olan kişiler kendilerini “Emrinizdeyim” diyerek tanımlarlar.

Avam konuşma ne demek?

Sadece insanların sınıflarını ifade etmek için kullanılırdı. Günümüzde bu kelime daha rahat bir şekilde ve bazen eğitimsiz veya kötü tavırları olan insanlar için kullanılır.

Avan ne anlama gelir?

Kök kelimesi yardımcı anlamına gelen Avan, bir ön projedir.

Avradı anlamı nedir?

Etimoloji. Arapçada, awret (Arapça: عورة) genellikle “çıplaklık” anlamına gelen ‘-wr kökünden türemiştir. Farsça, Kürtçe ve Urducada, “avrat” kelimesi Arapça “avret” kökünden türemiştir ve genellikle “kadın” anlamına gelir.

Asiva ismi ne demek?

Asiwa Kürtçede “ufuk” anlamına geliyor.

Yardak ne demek?

Dilimize Farsçadan gelen “Yardak” kelimesi, yari kelimesine -dih eki eklenerek oluşturulmuştur. -dih eki veren, getiren, sağlayan anlamına gelirken yari ise yardım anlamına gelir. Bir görevi daha hızlı tamamlamaya yardımcı olan kişilere yardımcılar denir.

Yare ne demek?

“Yare” kelimesi özellikle Divan şairleri tarafından sıkça kullanılmıştır. Farsça kökenli bir kelime olan yare, yara anlamına gelir. Ancak bu kelime genellikle bedende değil, kalpte oluşan manevi yaraları anlatmak için kullanılır. Örneğin yare-i hicran, ayrılık acısı anlamına gelir.

Zindan kelimesi nedir?

Zindan, özellikle yeraltında, mahkumların tutulduğu bir oda veya hücredir. Zindanlar genellikle ortaçağ kaleleriyle ilişkilendirilir.

Aylak ne yapar?

Tembellik, geleceği düşünmeden bir günü bir diğerinin ardından geçirmek anlamına gelirken, tembellik, birinin boş boş dolaşıp sorumluluk almaktan kaçınması anlamına gelir. Bu kelimeden türetilen ‘tembel’ kelimesi, maaş için değil günlük ücret karşılığında geçici bir işte çalışan kişi anlamına gelir.

Aylak kalmak ne demek?

Türk Dil Kurumu sözlüğünde aylaklık, “işsiz, başıboş, başıboş dolaşmak” olarak tanımlanıyor. Ülkemizde aylaklık ayıplanıyor, değersizleştiriliyor, aylaklar vakit öldürmekle suçlanıyor.

Yare ne demek?

“Yare” kelimesi özellikle Divan şairleri tarafından sıkça kullanılmıştır. Farsça kökenli bir kelime olan yare, yara anlamına gelir. Ancak bu kelime genellikle bedende değil, kalpte oluşan manevi yaraları anlatmak için kullanılır. Örneğin yare-i hicran, ayrılık acısı anlamına gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Talebe Escort